papier, afwerking & meer...

Naast het grafische ontwerp zijn er nog een aantal onderdelen die jullie geboortekaartje uniek maken. Zo kun je kiezen uit verschillende formaten, papiersoorten en bijzondere afwerking zoals: foliedruk, spotlak, cacheren en preeg. En wil je alles om het tot een mooi geheel te maken met een bijpassende envelop of sluitzegel? Hieronder lees je meer over de mogelijkheden.

papier papiersoorten afwerking sluitzegel postzegel opties

Papiersoorten

Papier is heel bepalend voor het uiteindelijke ontwerp van de kaart. Daarom heb ik een ruime hoeveelheid papiersoorten. Zodat er altijd een geschikte papiersoort is voor jullie kaartje. Hieronder zie je de verschillende papiersoorten, klik op de afbeelding voor meer informatie.

Kun je niet kiezen en wil je graag advies over welk papiersoort het beste past bij jouw wensen? Neem gerust contact op of geef het aan in de offerte aanvraag.

biotop

biotop

Biotop (300 gr.) is een roomwitte, ongecoate matte papiersoort met een natuurlijke uitstraling. Het is geschikt voor vrijwel alles en daarom de standaard papiersoort.

Deze papiersoort is geschikt voor folie & spotlak.

old mill

old mill | luxe

Old Mill (300 gr.) is gebroken wit heeft de uitstraling van klassiek geschept papier, maar zonder scheprand. Het ruwe oppervalk voelt prettig aan en is kenmerkend voor deze papiersoort.

Deze papiersoort is geschikt voor folie, spotlak en pregen.

recycled

recycled | eco

Recycled (300 gr.) is gemaakt van 100% gerecycled karton en dus beter voor het milieu! Het is een matte ongecoate papiersoort met een witte tint die neigt naar grijs en licht zichtbare vezel.

Deze papiersoort is niet geschikt voor spotlak of folie.

Gesso

Gesso | luxe

Gesso (300 gr.) is een ongestreken gebroken witte papiersoort met viltmarkering en katoenvezel. De structuur die een beetje lijkt op aquarelpapier geeft het een klassieke en luxe uitstraling.

Deze papiersoort is geschikt voor folie & spotlak.

Vergé

Vergé | luxe

Vergé (300 gr.) is room wit en heeft een klassieke en fijne lijnenstructuur, wat het een speciale uitstraling geeft. Het is een matte papiersoort, en het voelt prettig aan dankzij een vleugje katoen dat erin verwerkt is.

Deze papiersoort is niet geschikt voor spotlak of folie.

gekleurd

GEKLEURD | LUXE

Stevig gekleurd mat papier (350 gr.) met een lichte structuur. Verkrijgbaar in verschillende zachte tinten: wit, beige, zand, lichtroze, lichtblauw en lichtgroen

Deze papiersoort is geschikt voor preeg en cacheren (700gr.). Bijvoorbeeld met een kleur aan de voorzijde en wit aan de achterzijde. Indien gecacheerd ook mogelijk met folie en spotlak.

oud hollands

oud hollands | luxe

Oud Hollands papier (300 gr.) is lompenhoudend en voorzien van schepranden. De rafelrandjes geven het een klassieke uitstraling. Dit papier wordt in vaste maten met schepranden geleverd en kan daarom alleen in bepaalde formaten besteld worden.

Deze papiersoort is niet geschikt voor spotlak, folie, cacheren, wel geschikt voor pregen.

vellum

vellum

Vellum (140 gr.) ook wel kalkpapier genoemd is een semi-transparante papiersoort. Mooi om bijvoorbeeld te gebruiken als inlegvel of als extra laag op een enkele kaart. Kalkpapier kan alleen enkelzijdig bedrukt worden.

Deze papiersoort is geschikt voor folie & spotlak.

Formaat

Er zijn verschillende formaten kaarten waaruit je kunt kiezen. Enkele kaarten met een voor- en achterzijde worden vaak gekozen voor een minimalistisch ontwerp. Dubbele en luikvouw kaarten hebben meer ruimte aan de binnenkant voor een gedichtje of mooie tekst en kun je neerzetten.

Kun je niet kiezen, wil je een ander formaat of wil je graag advies over welk formaat het beste past bij jouw wensen? Neem gerust contact op of geef het aan in de offerte aanvraag.

Enkel A6 kaart

ansichtkaart
enkel

A6 dubbel kaart

ansichtkaart
dubbel

Luikvouw kaart A6

ansichtkaart
luikvouw

Vierkant Carré dubbel kaart

vierkant
dubbel

Enkel vierkant Carré kaart

vierkant
enkel

Luikvouw vierkant Carré kaart

vierkant
luikvouw

Langwerpig din lang kaart enkel

langwerpig
enkel

Langwerpig din lang dubbel kaart

langwerpig
dubbel

Afwerking

Naast de verschillende papiersoorten kun je ook kiezen voor een aantal bijzondere veredelingstechnieken voor jullie kaartje, zoals: foliedruk, spotlak, cacheren en preeg. Klik op de afbeelding voor meer informatie.

cacheren

Cacheren is het verlijmen van meerdere lagen papier. Op deze manier creëer je extra dikke kaarten van 600 of 900 gr. Je kunt kiezen voor een dubbeldikke kaart in vrijwel elke papiersoort (600 gr.) of voor een extra dikke kaart (900 gr.) in jouw gekozen papiersoort of met een gekleurde tussenlaag. De kleuren tussenlaag waar je uit kunt kiezen zijn: zwart, roze, rood, groen en blauw.

cacheren

folie & spotlak

Maak jullie geboortekaartje extra bijzonder door te kiezen voor foliedruk of spotlak. Deze liggen voelbaar op het papier. Qua folie kun je kiezen uit goud, zilver, rosé goud en holografisch. Spotlak is transparant en kun je over een kleur aanbrengen voor glans en reliëf.

Niet alle papiersoorten zijn geschikt voor de afwerking met folie of spotlak (zie hierboven).

folie & spotlak

pregen

Een preeg is een verdiepte of verhoogde reliëfdruk in het papier zonder inkt. Dit kan een illustratief element zijn, een patroon, of de naam van je kindje die dan voelbaar op het papier ligt. Hier wordt dan voor jullie een speciale preegstempel voor gemaakt. Deze afwerking komt het best tot zijn recht bij de papiersoorten Old Mill en Oud Hollands.

pregen

Extra's

Om je kaartje helemaal compleet te maken en mooi te versturen, kun je hieronder alle extra opties en accessoires vinden. Wil je meer weten? klik dan op de foto.

extra kaartje

Wil je graag een extra kaartje passend bij het geboortekaartje om een kraamborrel aan te kondigen? Wil je een labeltje met tekst, de geboortedatum of een kaartje met een foto van jullie kindje toevoegen? Dit maak ik graag voor je! Geef bij een aanvraag je wensen hiervoor aan, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

extra kaartje

touw, lint & paperclips

Kies je voor een kaart die gesloten wordt met een lint of touwtje? Of wil je een labeltje of extra kaartje bevestigen met een mooie paperclip? Maak het geheel helemaal af door een mooie kleur lint, touw of paperclip die precies past bij jullie kaart! Geef bij een aanvraag je wensen aan, dan kijken we naar de mogelijkheden.

touw, lint & paperclips

sluitzegel op maat

Maak het pakketje compleet door een sluitsticker toe te voegen. Deze ronde stickers worden op maat gemaakt passend bij jullie geboortekaartje en hebben een diameter van 3 cm. Een illustratie, tekst of de naam van jullie kleine: alles is mogelijk! Ook kunnen sluitzegels worden afgewerkt met folie.

sluitzegel op maat

postzegel op maat

Hoe leuk is het om mensen alvast een voorproefje te geven van het kaartje met een persoonlijke postzegel! Deze ontwerp ik voor jullie naar wens passend bij het geboortekaartje. Je krijgt dan een digitaal bestand, waarmee je zelf het benodigde aantal postzegels kunt bestellen op de website van POST NL.

postzegel op maat

Enveloppen

Je kunt kiezen uit 12 verschillende kleuren enveloppen, deze passen mooi bij de collectiekaarten en zijn ook vaak gekozen bij de kaarten op maat. Zit jouw gewenste kleur er niet tussen? Laat het me even weten, dan kijken we naar de mogelijkheden.

wit witte envelop

wit

lichtblauw blauw babyblauw envelop

licht blauw

Petrol envelop

petrol

room creme gebroken wit envelop

Room wit

lichtroze baby roze bloesem envelop

licht roze

oud roze heide donker roze envelop

oud roze

Licht groen envelop

licht groen

olijf groene khaki groen eucaliptus envelop

olijf

roest roestbruin steenrood envelop

roest

mint groen zee envelop

mint

oker geel mosterd envelop

oker

kraft kraftpapier ecologisch eco envelop

kraft