papier, afwerking & meer...

Naast het grafische ontwerp zijn er nog een aantal onderdelen die jullie trouwkaart uniek maken. Zo kun je kiezen uit verschillende papiersoorten en bijzondere afwerking zoals: foliedruk, spotlak, cacheren en preeg. En wil je alles om het tot een mooi geheel te maken met een bijpassende envelop of sluitzegel? Hieronder lees je meer over de mogelijkheden.

papier papiersoorten afwerking sluitzegel postzegel opties

Papiersoorten

Papier is heel bepalend voor het uiteindelijke ontwerp van de kaart. Daarom heb ik een ruime hoeveelheid papiersoorten. Zodat er altijd een geschikte papiersoort is voor jullie kaartje. Hieronder zie je de verschillende papiersoorten, klik op de afbeelding voor meer informatie.

Ik heb geprobeerd de verschillende soorten zo goed mogelijk weer te geven, maar het blijft natuurlijk een foto op een beeldscherm. Wil je graag het papier eerst in het echt zien? Na akkoord op offerte en aanbetaling kan ik jullie wat samples van de papiersoorten toesturen. Kun je niet kiezen en wil je graag advies over welk papiersoort het beste past bij jouw wensen? Neem gerust contact op of geef het aan in de offerte aanvraag.

biotop

biotop | standaard

Biotop (300 gr.) is een roomwitte, ongecoate matte papiersoort met een natuurlijke uitstraling. Het is geschikt voor vrijwel alles en daarom de standaard papiersoort.

Deze papiersoort is geschikt voor folie & spotlak.

Vibers

Binnenkort verkrijgbaar:
Vibers | eco

Vibers (300 gr.) is gemaakt van olifantsgras geproduceerd in Nederland en dus beter voor het milieu! Het is een matte ongecoate papiersoort met een warme tint die neigt naar beige met daarin mooie zichtbare vezel.

Deze papiersoort is niet geschikt voor spotlak of folie.

vellum

vellum | extra

Vellum (140 gr.) ook wel kalkpapier genoemd is een semi-transparante papiersoort. Mooi om bijvoorbeeld te gebruiken als inlegvel of als extra laag op een enkele kaart. Kalkpapier kan alleen enkelzijdig bedrukt worden.

Deze papiersoort is geschikt voor folie & spotlak.

Gesso

Gesso | luxe

Gesso (300 gr.) is een ongestreken gebroken witte papiersoort met viltmarkering en katoenvezel. De structuur die een beetje lijkt op aquarelpapier geeft het een klassieke en luxe uitstraling.

Deze papiersoort is geschikt voor folie & spotlak.

colorplan

COLORPLAN | LUXE

Stevig mat papier (350 gr.) met een lichte structuur. Naast wit, ook verkrijgbaar in verschillende tinten zoals: beige, zand

Deze papiersoort is geschikt voor preeg en cacheren (700gr.). Bijvoorbeeld met beige aan de voorzijde en wit aan de achterzijde. Indien gecacheerd ook mogelijk met folie en spotlak.

old mill

old mill | luxe

Old Mill (300 gr.) is gebroken wit heeft de uitstraling van klassiek geschept papier, maar zonder scheprand. Het ruwe oppervalk voelt prettig aan en is kenmerkend voor deze papiersoort.

Deze papiersoort is geschikt voor folie, spotlak en pregen.

Formaat

Er zijn verschillende formaten kaarten waaruit je kunt kiezen. Enkele kaarten met een voor- en achterzijde worden vaak gekozen voor een minimalistisch ontwerp. Dubbele en luikvouw kaarten hebben meer ruimte aan de binnenkant voor een dagprogramma, extra tekst en kun je neerzetten.

Kun je niet kiezen, wil je een ander formaat of wil je graag advies over welk formaat het beste past bij jouw wensen? Neem gerust contact op of geef het aan in de offerte aanvraag.

Enkel A6 kaart

ansichtkaart
enkel

A6 dubbel kaart

ansichtkaart
dubbel

Luikvouw kaart A6

ansichtkaart
luikvouw

Vierkant Carré dubbel kaart

vierkant
dubbel

Enkel vierkant Carré kaart

vierkant
enkel

Luikvouw vierkant Carré kaart

vierkant
luikvouw

Langwerpig din lang kaart enkel

langwerpig
enkel

Langwerpig din lang dubbel kaart

langwerpig
dubbel

Afwerking

Naast de verschillende papiersoorten kun je ook kiezen voor een aantal bijzondere veredelingstechnieken voor jullie kaart, zoals: foliedruk, spotlak, cacheren en preeg. Klik op de afbeelding voor meer informatie.

cacheren

Cacheren is het verlijmen van meerdere lagen papier. Op deze manier creëer je extra dikke kaarten. Je kunt kiezen voor een dubbeldikke kaart of in geval van Colorplan voor een combinatie van twee kleuren papier.

folie

Maak jullie trouwkaart extra bijzonder door te kiezen voor foliedruk. Deze ligt voelbaar op het papier. Qua folie kun je kiezen uit goud, zilver en koper.

NB: Vibers en ongecacheerd Colorplan zijn niet geschikt voor afwerking met folie.

spotlak

Maak jullie trouwkaart extra bijzonder door te kiezen voor spotlak. Spotlak is transparant en kun je over een kleur aanbrengen voor glans en reliëf.

NB: Vibers en ongecacheerd Colorplan zijn niet geschikt voor de afwerking met spotlak.

pregen

Een preeg is een verdiepte of verhoogde reliëfdruk in het papier zonder inkt. Dit kan een illustratief element zijn, een patroon, of de naam van je kindje die dan voelbaar op het papier ligt. Hier wordt dan voor jullie een speciale preegstempel voor gemaakt. Deze afwerking komt het best tot zijn recht bij de papiersoorten Old Mill en Colorplan.

Extra's

Om jullie trouwkaart helemaal compleet te maken en mooi te versturen, kun je hieronder alle extra opties en accessoires vinden. Wil je meer weten? klik dan op de foto.

touw, lint & paperclips

Kies je voor een kaart die gesloten wordt met een lint of touwtje? Of wil je een labeltje of extra kaartje bevestigen met een mooie paperclip? Maak het geheel helemaal af door een mooie kleur lint, touw of paperclip die precies past bij jullie kaart! Geef bij een aanvraag je wensen aan, dan kijken we naar de mogelijkheden.

touw, lint & paperclips

extra kaartje

Wil je graag een extra kaartje met de dagplanning? Wil je een labeltje met de trouwdatum, of een inlegvel met extra informatie toevoegen? Dit maak ik graag voor je! Geef bij een aanvraag je wensen hiervoor aan, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

extra kaartje

sluitzegel op maat

Maak jullie uitnodiging compleet door een sluitsticker toe te voegen. Deze ronde stickers worden op maat gemaakt, passend bij jullie trouwkaart en hebben een diameter van 3 cm. Een kleine illustratie, tekst of jullie initialen: alles is mogelijk! Ook kunnen sluitzegels worden afgewerkt met folie.

sluitzegel op maat

postzegel op maat

Hoe leuk is het om mensen alvast een voorproefje te geven van de kaart met een persoonlijke postzegel! Deze ontwerp ik voor jullie naar wens passend bij de trouwkaart. Je krijgt dan een digitaal bestand, waarmee je zelf het benodigde aantal postzegels kunt bestellen op de website van POST NL.

postzegel op maat

Enveloppen

Je kunt kiezen uit 16 verschillende kleuren enveloppen, deze passen mooi bij de collectiekaarten en zijn ook vaak gekozen bij de trouwkaarten op maat. Zit jouw gewenste kleur er niet tussen? Laat het me even weten, dan kijken we naar de mogelijkheden.

wit witte envelop

wit

lichtblauw blauw babyblauw envelop

lucht

Petrol aqua envelop

petrol

marine navy donker blauwe envelop

marine

room creme gebroken wit envelop

room

stuifmeel eco vezels envelop

stuifmeel

olijf groene khaki groen eucaliptus envelop

olijf

mos groen envelop

mos

lichtroze baby roze bloesem envelop

poeder

oud roze heide donker roze envelop

bloesem

framboos roze rood paars envelop

framboos

klaproos donker rood envelop

klaproos

zand envelop

zand

kraft kraftpapier ecologisch eco envelop

kraft

oker geel mosterd envelop

oker

roest roestbruin steenrood envelop

roest

Bijzondere ECO enveloppen

Deze enveloppen zijn gemaakt van gerecyclede katoen- en wolvezels. De vezels zijn goed zichtbaar in de envelop en geven een mooi effect. Deze enveloppen zijn verkrijgbaar in beperkte oplage – op is op – en niet in alle formaten. 
Vraag naar de mogelijkheden.

mint groen katoen vezels envelop

mint katoen

grijs katoen vezels envelop

grijs katoen

demin jeans blauw katoen vezel envelop

demin katoen

marine blauwe wol vezels envelop

marine wol