papiersoorten en afwerking emink studio

PAPIERSOORT

De papiersoort die je kiest is heel bepalend voor de uitstraling van je kaart.
Het is mogelijk om uit verschillende papiersoorten te kiezen. Deze zijn ingedeeld in twee prijsklassen:
Standaard Papier en Luxe Papier. Hieronder een overzicht met alle soorten waar je uit kunt kiezen.

Standaard papiersoorten

SULFAATKARTON

Sulfaatkarton ( 300 gr. ) is wit van kleur en een van de meest gekozen papiersoorten. De stijfheid en stevigheid van dit papier maakt het zeer geschikt voor het afdrukken van foto’s.

NATUURKARTON HAGELWIT

Hagelwitte natuurkarton ( 300 gr. ) is een matte ongecoate papiersoort. Het is de witste papiersoort en wordt het meest gekozen voor vrolijke kleurrijke ontwerpen.

Biotop naturelle

Biotop naturelle ( 300 gr. ) is een roomwitte, ongecoate matte papiersoort en is met name geschikt voor de meer ingetogen ontwerpen.

Revive recycled

Revive recycled ( 350 gr. ) is gemaakt van 100% gerecycled karton. Het is een matte ongecoate papiersoort met een licht zichtbare vezel. Het heeft een mat, egaal niet reflecterend oppervlak en is hiermee ook geschikt voor het afdrukken van foto’s.

  
Luxe
Papiersoorten

OLD MILL

Old Mill ( 300 gr. ) is wit van kleur en heeft de uitstraling van het klassieke geschepte papier alleen zonder de scheprand. Het ruwe oppervalk voelt prettig aan en is kenmerkend voor deze papiersoort.

CONQUEROR VERGÉ HAGELWIT

Conqueror vergé ( 300 gr. ) is wit van kleur en heeft een fijne lijnenstructuur door de toevoeging van katoenvezel. Conqueror vergé is minder geschikt voor het drukken van kleurvlakken en foto’s. De structuur van het papier blijft zichtbaar in het drukwerk.

CONQUEROR VERGÉ NATURELLE

Conqueror vergé ( 300 gr. ) is off white van kleur en heeft een fijne lijnenstructuur door de toevoeging van katoenvezel. Conqueror vergé is minder geschikt voor het drukken van kleurvlakken en foto’s. De structuur van het papier blijft zichtbaar in het drukwerk.

JEANS Distressed

Jeans distressed ( 300 gr. ) is hagelwit van kleur met een mooi reliëf, gemaakt van ongestreken karton met katoenvezel. Dit papier is minder geschikt voor het drukken van grote kleurvlakken en foto’s.

Curious translucent *

Transparant calceer papier. Dit papier heeft een melkachtige transparantie en wordt voornamelijk gebruikt als inlegvel, omslag of extra laag.*  Hiermee kun je ook additionele informatie toevoegen aan de kaart zoals een routebeschrijving, menukaart of een alternatieve uitnodiging. Curious Translucent papier is alleen enkelzijdig te bedrukken.

AFWERKING

Naast de verschillende papiersoorten kun je ook nog kiezen voor een aantal bijzondere mogelijkheden om de kaart
af te werken zoals foliedruk, ronde hoeken, schuine hoeken of voorzien van boorgaatjes.
Om het af te maken kun je kiezen uit verschillende enveloppen, touw, bijpassende sluitzegels & postzegels.

save the date kaart trouwkaart goudfolie

Foliedruk

Maak je kaartje extra bijzonder door te kiezen voor digitale foliedruk. Je kunt kiezen uit goudfolie, zilverfolie, koperfolie, blauwfolie en rosefolie. De folie ligt op het papier en geeft een mooi 3D effect. Het is mogelijk folie te bestellen op de volgende papiersoorten: Sulfaatkarton, Hagelwit Natuurkarton, Jeans Distressed, Old Mill & Curious Translucent. Informeer bij aanvraag naar de kosten.

afwerking rondhoeken schuine hoeken boorgaatje

Boren,
ronde of schuine hoeken

Kies je voor een kaart met meerdere losse kaartjes? Of wil je een luikvouw kaart met een sluiting? Deze kaartjes kunnen dan worden afgewerkt met een klein boorgaatje, zodat ze met een touwtje aan elkaar kunnen worden vastgemaakt of dichtgebonden kunnen worden. Ook kunnen de kaarten worden afgewerkt met ronde of schuine hoeken. Informeer bij aanvraag naar de kosten.

enveloppen sluitstickers touw lint zegels

Sluitzegels, touw,
postzegels & enveloppen

Om het helemaal af te maken kun je ervoor zorgen dat de verpakking dezelfde stijl heeft als jouw kaart. Sluitzegels kun je op maat laten maken en zijn ook mogelijk met foliedruk. Wil je graag een persoonlijke postzegel bijpassend bij de kaart? Deze kan ik voor je ontwerpen.
Ook kun je verschillende soorten touw of lint en enveloppen bestellen in een kleur die passend is bij jouw kaart. Informeer bij aanvraag naar de mogelijkheden en kosten.