Veelgestelde vragen

Natuurlijk begrijp ik het als je vragen hebt! Hieronder worden de vragen die ik regelmatig gesteld krijg beantwoord.

Algemeen

Omdat elke kaart uniek is en de drukkosten afhankelijk zijn van onder andere het aantal, het formaat en de papiersoort, staan er alleen globale prijzen op mijn website. Daarnaast zit er ook een verschil in ontwerpkosten voor collectie kaarten en nieuwe ontwerpen.

Ben je benieuwd wat de kaart van jouw voorkeur kost? Dan kun je een mail sturen met jullie wensen naar info@eminkstudio.nl Ik stuur je dan binnen 3 werkdagen een reactie met een offerte op maat toe.

Als je een kaart heb besteld met een labeltje, een los kaartje of een kaart met sluiting, dan dienen de kaarten zelf nog in elkaar te worden gezet. Alle losse onderdelen zoals: labeltjes/touw/lint/paperclips worden standaard los verpakt geleverd.

De meeste kaarten worden op standaard papier gedrukt. Maar er zijn ook diverse ecologische en luxe soorten mogelijk, zoals papier met zichtbare vezels gemaakt van olifantsgras, en soorten met reliëf in het papier. Wil je meer weten over alle papiersoorten? Kijk dan bij papiersoorten & afwerking.

Ja! Zodra het digitale ontwerp van de kaart akkoord is, ontvang je een gratis proefdruk per post zodat je de kaart in het echt kunt zien en voelen. De eerste proefdruk is altijd gratis, tegen een meerprijs zijn meerdere proefdrukken mogelijk.

Dit mag je gewoon per mail doen. Als er veel tekst op de kaart komt of als je bijvoorbeeld een tekstwissel hebt, dan is het fijn als je dit in een tekstbestand als bijlage kunt aanleveren.

Zorg ervoor dat alle teksten en gegevens die je aanlevert correct zijn. Ik neem alles letterlijk over en ben niet aansprakelijk voor tekst- en/of taalfouten. Tijdens het ontwerpproces zijn er veel checkmomenten en aan het einde volgt een definitieve controle, waarbij jouw akkoord op het ontwerp bindend is.

Na akkoord op de offerte vraag ik om een kleine aanbetaling en daarna ga ik voor jullie aan de slag. Zodra de proefdruk van het ontwerp akkoord is, ontvang je een factuur voor het resterende bedrag per mail. De betaling dient binnen te zijn voordat ik de bestelling van jullie kaarten doorzet naar de drukker.

Als je spoed een aanvraag wilt doen geef dit dan duidelijk aan in je bericht, of bel me even. Ik kan dan kijken wat er nog mogelijk is in mijn planning.

Nee, ik maak geen kaarten na van andere ontwerpers. Je mag natuurlijk wel voorbeelden meesturen ter verduidelijking van je wensen, maar ik maak altijd een nieuw en persoonlijk ontwerp.

Nee, ik lever de kaarten altijd gedrukt aan, zodat ik de kwaliteit kan waarborgen. Ik werk hiervoor met een vaste drukker.

Jazeker! Ik maak ook met liefde een verhuiskaart, rouwkaart of uitnodiging op maat. Of misschien heb je wel een ander leuk idee? Mail jouw wensen naar info@eminkstudio.nl, en dan bespreken we de mogelijkheden.

Ik probeer altijd mijn best te doen om dit te laten matchen bij het ontwerp van de kaart door het lettertype of de kleur aan te passen. Maar ik haal het er niet af.  Waarom niet? Omdat het mijn ontwerpen zijn, waar veel uren in zitten en ik ben trots op wat ik maak. Daarnaast is het voor mij ook een manier om zo via via andere klanten te bereiken. 

Geboortekaartjes

Het is voor ons beide fijn als het ontwerp voor het geboortekaartje op tijd klaar ligt, in het geval dat de kleine te vroeg wordt geboren. Tussen de 20 en de 30 weken zwangerschap is het een goed moment om een aanvraag te doen, dan hebben we alle tijd om een mooi kaartje te maken. Al verder dan 30 weken? Je kunt altijd contact opnemen, dan kijk ik of ik nog plek voor je heb.

Geen probleem! Ik kan in dit geval een neutraal ontwerp maken of twee verschillende opties. Zodra het kindje geboren is kies je het definitieve kaartje. Daarbij is het aan te raden om voor hetzelfde formaat kaart te kiezen, zodat je wel alvast de enveloppen kan schrijven.

Ja, indien je enveloppen bij mij besteld stuur ik deze vaak mee met de proefdruk, een aantal weken voor je uitgerekende datum. Zo kun je ze van te voren al schrijven en klaar hebben liggen wanneer de kleine er is.

Nadat je alle ontbrekende gegevens (per mail of whatsapp) hebt aangeleverd voor het kaartje ontvang je eerst nog een digitale proefdruk. Zodra deze door jullie akkoord is gegeven ga ik de kaarten bestellen bij de drukker. Het duurt dan gemiddeld 3 werkdagen voor je de kaarten in huis hebt. Voor de kaartjes met foliedruk, spotlak, cacheren en preeg geldt een langere productietijd, waardoor de gemiddelde levertijd van deze kaartjes 4 tot 5 werkdagen is.

Trouwkaarten

Het is gebruikelijk om ongeveer 6 tot 8 weken van tevoren de trouwkaarten op de post te doen. Zorg er daarom voor dat je ruim op tijd alle info voor op de kaart klaar hebt, zodat we genoeg tijd hebben voor een mooi ontwerp.

Gemiddeld duurt een ontwerpproces 3 tot 6 weken. Na akkoord op de proefdruk is de levertijd van de kaarten & enveloppen 3 tot 5 werkdagen. Neem dus op tijd contact op als je de trouwkaart tussen zes en acht weken voor jullie trouwdatum wilt versturen.

Dat is zeker mogelijk. Geef dan aan bij je aanvraag dat je graag een tekstwissel wilt bestellen bij de kaarten. Dit kan tegen een kleine meerprijs. Je kunt dan verschillende versies van de kaart ontvangen, zodat bijvoorbeeld jullie daggasten en de feestgasten een andere tekst op de kaart hebben staan.

Zeker! Naast trouwkaarten maak ik ook geregeld andere items in dezelfde stijl zoals Save the Dates, naamkaartjes, menukaarten of bedankkaartjes. Neem contact op dan laat ik je meer weten over de prijzen en mogelijkheden.

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact op!
Stuur een mailtje naar: info@mijmerinkt.nl