veelgestelde vragen emink studio

wat kosten de kaarten per stuk?

Er is geen vaste stuksprijs per kaart. Ik werk met een opstarttarief en ook de drukker werkt hiermee (zie tarieven). De tarieven gaan steeds per 25 stuks kaarten omhoog. De prijs per kaart tussen bijvoorbeeld 50 en 100 stuks kaarten verschilt daardoor, het is dus aan te raden een offerte op maat aan te vragen met de kosten.

Worden de kaarten kant en klaar geleverd?

Als je een kaart heb besteld met meerdere losse kaartjes of een kaart met sluiting, dan dienen de kaarten zelf nog in elkaar te worden gezet. Alle kaartjes en het touw/lint worden standaard los verpakt geleverd. Het is bij uitzondering en tegen een meerprijs mogelijk om deze door mij in elkaar te laten zetten.

Kan ik kiezen uit meerdere papiersoorten?

Je kunt kiezen uit meerdere papiersoorten. Kijk voor de mogelijkheden op de pagina papiersoorten & afwerking

Lever je ook alleen het ontwerp zodat ik de kaarten zelf kan laten drukken?

Nee, ik lever de kaarten altijd gedrukt aan, zodat ik de kwaliteit kan waarborgen. Ik werk hiervoor met een vaste drukker.

Hoe kan ik het beste de informatie voor de kaart aanleveren?

Je mag je wensen gewoon per mail versturen. Als er veel tekst op de kaart komt of als je bijvoorbeeld een tekstwissel hebt, dan is het fijn als je dit in een tekst bestand kunt aanleveren.

hoeveel postzegels moeten er op de envelop?

Dit is erg afhankelijk van het formaat en de papiersoort van het kaartje. De meeste enkele kaartjes hebben maar 1 postzegel nodig, maar als de kaart uit meerdere kaartjes bestaat of als jullie zelf nog iets bij de envelop in doen, dan zijn er al snel 2 postzegels nodig. Boven de 20 gram moeten er 2 postzegels op.

Ontvang ik een proefdruk van het kaartje?

Zeker! Zodra het kaartje akkoord is, ontvang je een gratis proefdruk per post zodat je het kaartje in het echt kunt bekijken. De eerste proefdruk is gratis, wil je er meerdere ontvangen dan kan dit tegen een meerprijs.

Ik heb zelf al een ontwerp gemaakt, kun jij dit voor me laten drukken?

Nee, ik lever alleen kaarten die ik zelf heb ontworpen.

Ik heb op internet een mooie kaart gezien, kun jij deze namaken?

Ik maak geen kaarten na van andere ontwerpers. Je mag natuurlijk wel voorbeelden meesturen ter verduidelijking van je wensen, maar ik maak altijd een nieuw ontwerp.

Hoe lang duurt het voordat ik de kaarten in huis heb?

Nadat je alle ontbrekende gegevens en/of foto’s hebt aangeleverd voor het kaarten ontvang je eerst nog een digitale proefdruk. Zodra deze door jullie akkoord is gegeven ga ik de kaarten bestellen bij de drukker. Het duurt dan gemiddeld 3-4 werkdagen voor je de kaarten in huis hebt. Voor kaarten met foliedruk, boorgaatjes, ronde of schuine hoeken geldt een langere productietijd, waardoor de gemiddelde levertijd van deze kaarten 4-5 werkdagen is.

Neem je ook spoedopdrachten aan?

Als je met spoed een aanvraag wilt doen informeer dan even naar de mogelijkheden. Ik kan dan kijken wat er mogelijk is in mijn planning. Je moet dan wel rekening houden met eventuele spoedkosten.

Kan ik de enveloppen al eerder ontvangen?

Ja hoor, dat is geen probleem. Laat het even weten bij de aanvraag. Nadat de betaling binnen is worden de enveloppen naar je verzonden. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

Wanneer moet ik betalen?

Zodra de proefdruk die jullie hebben ontvangen per post akkoord is, ontvang je een factuur per mail. De betaling dient binnen te zijn voordat ik de bestelling van de kaarten doorzet naar de drukker.

Hoe lang duurt het ontwerpproces van een kaart op maat?

De duur van het ontwerpproces is steeds weer verschillend. Afhankelijk van de planning duurt dit ongeveer 2-4 weken. Reserveer daarom op tijd en vraag naar de mogelijkheden.

Wanneer kan ik het beste contact opnemen voor een aanvraag voor een geboortekaartje?

Het is voor ons beide fijn als de kaart op tijd klaar ligt, voor het geval dat de kleine wat te vroeg wordt geboren. Vanaf 20 weken zwangerschap is een goed moment om een aanvraag te doen, dan hebben we alle tijd om een mooie kaart te maken.

Hoe ver van tevoren moet ik de trouwkaarten versturen?

Het is gebruikelijk om ongeveer 6-8 weken van tevoren de kaarten op de post te doen. Zorg er daarom voor dat je ruim op tijd alle info voor op de kaart klaar hebt, zodat we genoeg tijd hebben voor het ontwerp.

Voor de trouwkaart hebben we verschillende versies nodig. Is dat mogelijk?

Dat is zeker mogelijk. Geef dan aan bij je aanvraag dat je graag een tekstwissel wilt bestellen bij de kaarten. Dit kan tegen een kleine meerprijs. Je kunt dan meerdere verschillende versies van de kaart ontvangen, zodat bijvoorbeeld je daggasten en de feestgasten allemaal een andere tekst op de kaart hebben staan.

Lever je naast een trouwkaart ook andere items voor een trouwhuisstijl?

Naast trouwkaarten maak ik ook geregeld andere items in de stijl van de kaart zoals naamkaartjes, menukaarten of bedankkaartjes. Neem contact op voor de prijzen en mogelijkheden.

Heb je een andere vraag? Neem dan gerust contact op!
Dit kan via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@eminkstudio.nl